Mancomunitat de les Valls

OFICINES I REGISTRE

De dilluns a divendres de 9 a 14 h, en la segona planta de l'Ajuntament de Faura.

Telèfon: 96 260 50 67
Correu electrònic: manco@fauraweb.net
Pàgina web: www.lesvalls.es

VISITES PRESIDÈNCIA

- Vesprada: Dimarts i dimecres, de 18 a 20 h.

- Cita prèvia: podeu concertar-la al telèfon: 96 260 50 67; o al correu electrònic: manco@fauraweb.net

TREBALLADORA SOCIAL

- DILLUNS, de 9 a 11 h, AJUNTAMENT DE QUART DE LES VALLS.
Telf. 962600305

- DILLUNS, de 12 a 14 h, AJUNTAMENT DE BENIFAIRÓ DE LES VALLS.
Telf. 962600937 

- DIMARTS, de 9 a 14 h, EDIFICI AMICS DE FAURA.
Telf. 962602633 

- DIMECRES, de 9 a 11 h, AJUNTAMENT DE QUARTELL.
Telf. 962636201 

- DIMECRES, de 12 a 14 h, AJUNTAMENT DE BENAVITES.
Telf. 962636652 

ECOPARC

De dilluns a dissabte, de 8 a 13 h i de 15 a 18 h.
Diumenges, tancat.

ELS RESIDUS

El Servei

Al llarg dels últims anys, la Mancomunitat de les Valls ha intentat millorar, en la mesura de les seues possibilitats, els serveis en matèria de residus. Darrere han quedat els dies en què es recollia el fem a la porta de casa, per invertir en un desenvolupament sostenible del medi ambient, en una garantia pel manteniment de la natura, del futur i de la vida.

Açò ha suposat dotar d’una adequada infraestructura els cinc municipis que comprenen la Mancomunitat, que va des d’un contenidor de fem, fins a unes instal·lacions on dipositar, selectivament, tot allò que no és possible tirar al fem (enderrocs, mobles...).

La Mancomunitat gestiona el manteniment i la recollida d’un total de 326 contenidors, distribuïts pels cinc pobles de les Valls; 189 per als residus orgànics (fem); 42 per al paper i cartó; 41 per a envasos lleugers i 54 per al vidre.

 Inversió de nous contenidors al 2009

 

Un altre servei que presta la Mancomunitat és la neteja viària en cada municipi una vegada a la setmana, per mitjà d’una màquina agranadora. 

La recollida dels residus

 • El fem es fa diàriament, inclosos els dies festius.
 • Els selectius (vidre, cartó i envasos) es fa quinzenalment.
 • Els voluminosos es trauen la nit del tercer dijous de cada mes, excepte en agost, perquè l’empresa els reculla al llarg del matí del divendres.

Ecoparc

És al terme municipal de Quart de les Valls, darrere del parc natural de La Font. L’horari és de dilluns a dissabte, de 8 a 13 h, i de 15 a 18 h, on es pot dipositar:

 • Voluminosos
 • RCDs domiciliaris (enderrocs)
 • Ferro
 • Jardineria
 • Paper i cartó
 • Envasos lleugers
 • Vidre
 • RAEEs (residus aparells elèctrics i electrònics)
 • Residus de mercuri (tubs fluorescents)

Oli vegetal, piles i fluorescents

L’1 de juliol es va posar en marxa el servei de recollida d’oli vegetal, piles i tubs fluorescents pels cinc pobles amb la col·locació d’un contenidor mòbil.

Els punts de recollida estaran setmanalment a disposició dels veïns de les Valls, els dies de mercat. El calendari serà: dilluns, Benifairó de les Valls; dimarts, Faura ; dimecres, Benavites ; dijous, Quartell ; i divendres, Quart de les Valls. El servei, que funcionarà des de les 8.30 h fins a les 13.30 h, consistirà en un contenidor mòbil.

La forma de reciclar és recollint l’oli de fregir i de guisar en qualsevol envàs que tanque hermèticament, evitant llançar les restes de fregir.

Cal assenyalar que aquesta iniciativa pretén reduir les emissions de gasos d'efecte hivernacle ja que actualment és possible revaloritzar un residu tan contaminant com l'oli domèstic en un biocombustible net. D'aquest forma fem un pas més per a la lluita contra el canvi climàtic, evitant també la contaminació de les aigües residuals amb l'oli.

 Operari de manteniment

La Mancomunitat ha creat un lloc de treball de control i manteniment dels contenidors de fem i selectius i la neteja de la zona on estiguen situats, en els cinc pobles, i que suposarà una contínua vigilància per mantenir la salubritat i higiene al lloc on estiguen ubicats i el seu voltant.